Welkom Bij FeetOnly Delden


Uw pedicure in Delden!


  

Volg ons via:


         


    


Schimmelnagel Behandeling

Schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd. Veel mensen kampen met dit probleem. Het begint meestal met een wit-gelige verkleuring op de nagel. Wordt er niets met deze schimmel gedaan, dan dringt de schimmel verder in de nagel door en kleurt de nagel gelig-bruin. De nagel wordt dan dikker en begint brokkelig te worden. In een nog later stadium kan de nagel zelfs gedeeltelijk of geheel loslaten. Dit is erg vervelend en pijnlijk.

Wordt er met de nagel niets gedaan, dan kunnen de andere nagels ook aangetast worden. Of je kunt de huid van de tenen besmetten met de schimmel en je krijgt zoals men in de volksmond zegt, zwemmerseczeem.

Hoe ontstaan schimmelnagels:

Het ontstaan van schimmelnagels hebben niets te maken of iemand wel hygiënisch is. Het heeft met de afweer van het lichaam te maken. Iemand die gezond is,  heeft een prima afweersysteem om de schimmels tegen te gaan. Als het afweersysteem laag is, door bijv. ziekte, stress, medicatie etc. of door een slechte doorbloeding van de voeten, dan zien de schimmels eerder gelegenheid om toe te slaan. Wanneer je eenmaal een schimmelinfectie hebt gehad, dan is de kans op herhaling groter.

Schimmels ontstaan vooral in slecht groeiende, vochtige en beschadigde nagels.

Als je dan ook nog op plekken komt waar een vochtige omgeving is, zoals in zwembaden, kleedkamers in sporthallen, sauna’s en je loopt daar op blote voeten, dan is de kans groot dat u in contact komt met deze schimmelsporen. Raakt u geïnfecteerd, is de kans ook groot dat u een ander hiermee ook kunt besmetten. Schimmels zijn namelijk erg besmettelijk.

Behandeling:

Schimmelnagels genezen nooit vanzelf. Hoe eerder u het probleem erkent, hoe eerder de behandeling inwerking kan worden gesteld.

Wat doet de pedicure. Zij gaat de nagels dunner frezen. Ze probeert zoveel mogelijk geïnfecteerde nagel weg te frezen. Daarna start u met een anti-schimmel product ( anti-mycose middel ). Uw teennagels behandelt u 2 x per dag met dit middel. U krijgt adviezen van de pedicure mee, waar u zich aan moet houden. Hoe consequenter u bent, des te beter wordt de schimmel behandelt. Het is een langdurig proces, maar de aanhouder wint. De schimmel moet helemaal uit de nagel groeien.

Om de 5-6 weken komt u opnieuw bij de pedicure en behandelt zij uw teennagels.

Adviezen:

  • Voeten niet met zeep wassen. Na het douchen afspoelen met water en goed afdrogen, vooral tussen tenen met een gastendoekje. ( dus niet met je handdoek )Deze in de kookwas wassen. Zeep tast de PH-waarde van je voeten aan.  Waardoor schimmels meer kans krijgen om te groeien
  • De Douche vloer regelmatig reinigen met chloor.
  • Elke dag schone, goed ventilerende, absorberende sokken. Dus niet synthetisch! De sokken wassen op 60 graden.
  • Schoenen afwisselen. Beste schoenen zijn van leer.
  • Draag open schoenen.
  • Mocht je rubberen slippers dragen deze goed schoonmaken met chloor.
  • Draag in openbare gelegenheden slippers, zoals douche bij zwembad of sport, sauna etc.
  • Anti- schimmel Poeder in je schoenen doen, 1 per week.
  • 2 x daags de anti-schimmel druppels / créme op de teennagels druppelen / smeren.